Resa runt i Vietnam

Vietnam är som en ”levande teater”… Människor överallt och massor av saker/miljöer att se och upptäcka. Från höglandet i norr mot gränsen till Kina, till sol och bad på Phu Quac Island i söder.

Vietnam har ett växlande väder med tre årstider. Den ”kalla”/sköna mellan november och mars. Den varma som infaller under april till maj och den blöta mellan juni och oktober. Norra Vietnam har vinter och sommar som infaller ungefär samtidigt som här i Sverige. Under vintern kan det vara mycket kallt i bergstrakterna och i Hanoi är det oftast ”jacka på” kvällstid under december-februari.

Vårt tips/råd är att du själv läser på lite om Vietnam. Vad vill jag se/upptäcka!? Hur många dagar kan jag/vi spendera!? Bolla gärna era idéer med oss, vi står till ert förfogande.

Att flyga i Vietnam är både enkelt och prisvärt. Vietnam Airlines, VietJet och Jetstar trafikerar alla större resmål i landet. Tågen går från norr till söder – en verklig upplevelse som dock tar lite tid. Bussar med möjlighet att både sitta alternativt sova rullar över hela landet. Det tar också lite tid då trafiken är tät.

Designed in WordPress by Liw Design